Sydengland 2020 med Cornwall & Bath

Kalender

I bus fra Kolding
to-16-05-2013 12:00 > sø-26-05-2013
to-01-05-2014 15:00 > sø-11-05-2014
to-17-07-2014 15:00 > sø-27-07-2014
lø-08-08-2015 00:00 > ti-18-08-2015
to-10-09-2015 00:00 > sø-20-09-2015
to-23-06-2016 14:00 > sø-03-07-2016

Note

Turen dag for dag

Dag 1: Udrejse
Gennem Tyskland og frem til overnatning på vores gode hotel i Holland, og vi er allerede godt på vej.
Dag 2: White Cliffs of Dover - Portsmouth
Turen fortsætter gennem Frankrig og med færgen over den engelske kanal til Dovers smukke hvide klinter. Vi kører langs kysten og med passende stop undervejs når vi frem til vores hotel for de næste to nætter i Charles Dickens fødeby Portsmouth.
Dag 3: Lord Nelsons Victory og egen tid i Portsmouth
Dagen starter med et interessant besøg i Historic Dockyard, hvor du bl.a. kan se Lord Nelsons HMS Victory – verdens ældste og nok mest berømte flagskib. Resten af dagen får du på egen hånd til at gå på opdagelse i Portsmouth, der frister med masser af butikker og caféer i området Gunwharf. Nyd f.eks. en kop kaffe eller te i Spinnaker Tower, hvor du fra restauranten har en flot udsigt ud over Englands sydkyst. I godt vejr kan man se helt til Isle of Wight. Det nye og renoverede D-dagsmuseum i Portsmouth er også et besøg værd.
Dag 4: Dartmoorheden – Polperro – Cornwall
Vi forlader Portsmouth og kører med passende pauser til det smukke og specielle landskab på Dartmoorheden. Måske er vi heldige at se de berømte Dartmoor-ponyer. Sidst på eftermiddagen gør vi stop i det charmerende lille engelske fiskerleje Polperro, hvor fiskerbådene ligger på bunden ved ebbe. Ankomst til Falmouth – en af Cornwalls førende byer. Her skal vi bo de næste 2 nætter på victoriansk hotel lige ud til vandet.
Dag 5: Saint Michaels Mount og Lands End
Denne dag udforsker vi den næsten eksotiske halvø og tager på udflugt til det sydligste af Cornwall. Vi går via ebbestien eller sejler med en lille båd ud til seværdige Saint Michaels Mount. Mulighed for besøg på slottet, hvorfra du får en fantastisk udsigt ud over hele Cornwalls kyst. Herfra fortsætter vi til imponerende Lands End – Englands vestligste punkt, hvor du møder dramatiske klipper og "the first and last refreshment house in England", som er det sidste hus, man ser, når man forlader Lands End og det første hus, man ser, når man ankommer til Lands End.
Dag 6: Trebah Garden og ankomst til hotellet ved Swindon
Vi forlader Falmouth og kører til besøg i haven Trebah Garden, en af Cornwalls smukkeste haver. Den subtropiske have byder på en fin samling af sjældne og eksotiske planter. Du får en enestående udsigt ned gennem haveanlægget til stranden, som blev brugt til udskibningshavn af soldater til D-dagen under 2. Verdenskrig. Herfra kører vi med passende pauser til vores hotel ved Swindon.
Dag 7: Bath – Englands smukkeste by
Med rejselederen rundt i Bath forbi bl.a. Pulteney Bridge – byens svar på Ponte Vecchio i Firenze og den smukke Bath Abbey. Du får tid på egen hånd til f.eks. at besøge de berømte Romerske Bade. Måske fristes du til at prøve en kop dejlig engelsk te og scones hos berømte Sally Lunn’s i hjertet af Bath.
Dag 8: Tidlig afrejse til stop ved berømte Avebury Stone Circle
Cirklerne kan dateres helt tilbage til år 2.500 f.Kr. Stencirklerne menes at være fra samme tid som Stonehenge og er på UNESCOs Verdensarvsliste. Herefter fortsætter vi hjemrejsen til Dover, hvor vi sejler over kanalen til Frankrig og fortsætter til Holland til sidste overnatning.
Dag 9: Hjemrejse
Gennem Tyskland og ankomst til Danmark først på aftenen og en flot rejse er ved at være til ende.